Raskaana olevan raudan tarve kasvaa

[su_row][su_column size=”3/3″]

Raudan tarve on hyvin yksilöllistä, ja se myös vaihtelee eri elämäntilanteissa. Raskauden aikana naisen elimistön raudan tarve kasvaa jopa nelinkertaiseksi. Ihannetilanne olisi sellainen, että elimistön rautavarastot olisivat täynnä jo ennen raskautta, mutta eri arvioiden mukaan vain 20 prosentilla hedelmöittymisikäisistä naisista on täydet rautavarastot. On myös arvioitu lähes kaikkien länsimaisten naisten saavan ravinnostaan liian vähän rautaa raskauden kahden viimeisen kolmanneksen tarpeisiin.

Rautaa ruokavaliosta

Ravinto on paras raudan lähde, mutta siitä on vaikeaa saada riittävästi rautaa kasvaneeseen tarpeeseen. Parhaat raudan lähteet ovat punainen liha, täysjyvävilja sekä tummanvihreät kasvikset, kuten pinaatti ja parsakaali. Lisäksi rautaa on monissa pavuissa ja siemenissä. Ruoan sisältämän raudan imeytymiseen vaikuttaa mm. C-vitamiini, joka parantaa raudan imeytymistä. Jotkin ainesosat, kuten maitotuotteet, tee ja kahvi taas heikentävät raudan imeytymistä. Päivittäiseen ruokavalioon olisi hyvä sisällyttää rautapitoisia ruoka-aineita ja nauttia samaan aikaan myös C-vitamiinipitoisia ruoka-aineita, kuten tuoreita kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Imeytymistä heikentyviä ravintoaineita on luonnollisesti hyvä välttää rautapitoisia ruoka-aineita syödessä.

Lisäpuhtia rautavalmisteesta

Monipuolisesta raskausajan ruokavaliosta voi yleensä saada noin 400 mg rautaa, mutta loput 500–700 mg on saatava muualta. Rautavarastojen ylläpitoon sopii erinomaisesti helposti nautittava ja vatsaystävällinen nestemäinen rautavalmiste. Ramavit Mikstuura on klassinen, vahvistava ja piristävä rauta-vitamiinivalmiste, joka auttaa jaksamaan. Valmisteessa on hyvin imeytyvän raudan lisäksi mukana runsaasti B-vitamiineja sekä C-vitamiinia, joka edistää raudan imeytymistä. Mikstuura on kirsikanmakuinen ja makeutettu hammasystävällisellä ksylitolilla ja sorbitolilla. Ramavit Mikstuuran valmistuksessa ei ole käytetty yrttejä, joten se sopii erinomaisesti sekä raskaana oleville että imettäville.

Ramavit Mikstuuraa voi käyttää kuuriluontoisesti tai tarvittaessa, silloin kun tuntee tarvitsevansa lisää vahvistusta ja energiaa. Se on myynnissä apteekeissa ja valmistettu Suomessa.

[/su_column][/su_row]